У перший день після теракту українці здавали авіаквитки до Стамбула

У перший день після теракту українці здавали авіаквитки до Стамбула

Натомість у курортну Анталію летіти на відпочинок наші громадяни не боялися.

Враження українців, які одними з перших повернулися зі Стамбула: летіли і молились, аби хоча б приземлитися. Частина з них уже з ілюмінатора літака бачила, як в аеропорту стріляють, а потім спалахує вибух, а інша частина – добігала на борт уже без будь-якого паспортного контролю, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рейси між Україною та Туреччиною сьогодні не скасовували. Хоча перші літаки зі Стамбула прибували з двогодинним запізненням.

Одеса, середа, перша ночі. На табло інформація, що рейс до Стамбула скасовано. Нервово тупцюють люди біля воріт, на яких написано "Приліт". Вони чекають на рідних, що повертаються з Туреччини. Українці встигають попередити рідних, бо стрілянину і вибухи вони застали вже на борту літака. Судно, яке одне з перших вирвалося з охопленого панікою летовища, о 1:20 ночі приземляється на українській землі.

Українці, які повернулися зі Стамбулу, розповіли про пережите

Українці, які повернулися зі Стамбулу, розповіли про пережите

Від коментарів більшість ухиляється. "Це жах, звичайно", - каже дехто з пасажирів. Одна жінка ще з тремтячими руками, все ж опановує себе, і переповідає побачене. "Друга хвиля людей ломанулася без паспортного контролю. Чоловіки виламали двері. Я летіла і молилася, щоби я хоча б приземлилась. Ніхто не дає гарантію, що безпечно у літаку", - розповіла вона.

Інший пасажир запевняє, що не злякався. "Був у free shop, купив подарунок. У цей момент почув вибух. Усі повтікали. Будь-ласка, бери, що хочеш. Я почекав, може, прийде продавець. Так і не дочекався, та й пішов на посадку", - розповів він.

Київ, 6:00 ранку. На табло інформація, що літаки зі Стамбула затримуються. Перший турецький борт приземлився з 2-годинним запізненням. Цим рейсом прибули ті, хто вже побачив наслідки теракту. "Було страшно. Ми приїхали раніше. Там на вулиці таке відбувалося. Там не можна було під'їхати. Територія очеплена", - кажуть очевидці.

Через запізнення літаків зі Стамбула, із затримкою вони відлітають і з Києва. Летіти туди, де вночі загинули стільки людей, сміливості вистачає не в усіх. До авіакомпанії вишукувалася черга з охочих здати чи обміняти квитки.

Туреччина - один із найпопулярніших туристичних маршрутів. Від подорожі на Середземне море ніхто не відмовився. Реєстрація до Анталії була в розпалі.

Як уже повідомлялося, президент Порошенко висловив співчуття турецькому народові та назвав теракт жахливим. Шоковані подіями у Стамбулі українці з ранку несли квіти та лампади до посольства Туреччини в Києві. Разом із тим посольство України у Турецькій Республіці радить українським громадянам утриматися від поїздок до Стамбула через криваві теракти в аеропорту, які сталися напередодні вночі.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація