У поліції розповіли подробиці вибуху на Чернігівщині: підірвалися шукачі металобрухту

В руках одного з чоловіків здетонував боєприпас.

Двоє мешканців Козелецького району Чернігівської області підірвалися на снаряді під час збирання металобрухту на військовому полігоні. Боєприпас здетонував в руках одного з чоловіків, коли той ніс його до автівки.

Про це повідомляє прес-служба обласного ГУ Нацполіції.

"10 січня чергова частина Козелецького відділення поліції отримала повідомлення, що по допомогу до медиків звернувся житель Остра. Чоловік разом з товаришем підірвався на боєприпасі на військовому полігоні між селами Лошакова Гута та Косачівка", - йдеться в повідомленні.

Виявилося, що вчора, 10 січня, двоє мешканців Козелецького району на автомобілі "ВАЗ-2103" прибули на полігон 169 Навчального центру ЗСУ, де збирали боєприпаси, які планували здати на металобрухт. 

Однак один зі снарядів здетонував на відстані приблизно 20 метрів від автомобіля, до якого один з чоловіків якраз ніс боєприпас. В результаті вибуху один чоловік помер на місці, інший отримав осколкове проникаюче поранення грудної клітки, його було доставлено до Козелецької центральної районної лікарні.

Під час огляду місця події поліцейські виявили в автівці потерпілих рештки дев'яти 125-мм танкових снарядів.

Раніше повідомлялося, що у неділю, 10 січня, між с. Лошакова Гута та с. Косачівка, що на Чернігівщині, на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвалися два чоловіки.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація