У поліції уточнили суму грошової допомоги родинам загиблих під час перестрілки у Княжичах

У поліції уточнили суму грошової допомоги родинам загиблих під час перестрілки у Княжичах

Фото: УНІАН

До того ж родини силовиків забезпечать квартирами.

Родини правоохоронців, які загинули під час перестрілки у селі Княжичі під Києвом, отримають 800 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Про це під час відеоселекторної наради за участю керівництва Національної поліції України та її територіальних і структурних підрозділів заявив заступник глави МВС Сергій Яровий.

"Прийнято рішення – 800 тисяч буде виплачено сім'ї кожного загиблого", - наголосив він.

За словами Ярового, також усі родини будуть забезпечені квартирами.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок випадкової перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони.

У селі Княжичі столичний карний розшук працював над затриманням небезпечної банди грабіжників. В одному з будинків розмістилися поліцейські-розвідники, у цей час в сусідньому будинку спрацювала охоронна сигналізація, на місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських. Група захоплення вирішила, що співробітники розвідки були захоплені злочинцями і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників.

Зрештою, між держохороною та групою захоплення сталася перестрілка, яка забрала п'ять життів: загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

Своєю чергою, президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним загиблих під Києвом п'ятьох поліцейських, а також пообіцяв, що всі винні у вбивстві поліцейських будуть покарані. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація