У Полтаві через снігопад та сильний вітер завалився спорткомплекс

У Полтаві через снігопад та сильний вітер завалився спорткомплекс

У Полтаві через снігопад та сильний вітер завалився спорткомплекс

Спорткомплекс у Полтаві не витримав товстого шару снігу / Фото: Полтавщина

Під час інциденту ніхто не постраждав.

На околиці Полтави завалилася металопластикова будівля спортивного комплексу заводу медичного скла – перекриття не витримало товстого шару снігу та сильного вітру.

Про це пише "Полтавщина".

"Спорткомплекс простояв 11 років, але два фактори – велика кількість мокрого снігу та сильний вітер – зробили свою справу. Тому претензій до проектувальників немає, це форс-мажор. Хоча ми одразу зміцнювали бетоном колони. Будемо відновлювати спорткомплекс. Поки не можу сказати, коли саме приступимо до роботи. З урахуванням того, що сталося, конструкції зміцнимо. Зараз рятуємо майно нашої футзальної жіночої команди "ПЗМС", а також переносимо речі Полтавської федерації з футболу", – зазначив голова правління заводу Олександр Кудацький.

Спорткомплекс завалився ввечері 7 січня, коли в будівлі не було людей, тож ніхто не постраждав.

Нагадаємо, шість років тому, в лютому 2010-го, через товстий шар снігу в Полтаві також завалився спорткомплекс. Недобудована будівля належала техуніверситету. Причинами руйнації назвали неправильне проектування та неякісну сталь.

Обидва спорткомплекси будували за єдиним проектом. Проте будівля заводу простояла довше, бо її колони свого часу додатково зміцнили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація