У Полтаві на шкільному спортмайданчику скалічився 5-класник

У Полтаві на шкільному спортмайданчику скалічився 5-класник

Дитина зламала обидві руки і зазнала компресійного перелому двох хребців.

У Полтаві у школі на перерві зірвався з турніка хлопчик, і тепер два місяці від проведе нерухомо на лікарняному ліжку. Батьки переконують, що у школі хотіли приховати цей випадок і не викликали швидку, а адміністрація навчального закладу це заперечує, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

10-річний Карім зізнається, що йому було дуже боляче, бо він невдало впав із 2-метрової висоти просто на асфальт. Старшокласники переконують, що менші школярі змагалися один з одним, а неподалік був вчитель фізкультури. "Ситуація ігрова була. Це хлопці: я сильніший, ні я сильніший", - кажуть вони. Момент падіння потрапив у запис камер відеоспостереження. Доти всі сторони говорять однаково, а от наступні події описують по-різному.

У Полтаві п'ятикласник у школі зламав дві руки та отримав компресійний перелам двох хребців

У Полтаві п'ятикласник у школі зламав дві руки та отримав компресійний перелам двох хребців

Батьки твердять, що вчителі заборонили медсестрі викликати швидку допомогу під загрозою звільнення. В адміністрації переконують, що оперативно надали необхідну допомогу своїми силами, а до медиків швидкої спершу просто не додзвонилися, а потім мама Каріма сама повезла його до лікарні. Хлопця з травмованим хребтом і поламаними руками перевели через дорогу до будинку, де він мешкає. Разом із батьками у таксі його саджали шкільна медсестра і працівник школи – це видно з камер спостереження.

Рідні хлопчика твердять, що їх просили не говорити про те, що дитина травмувалася на шкільному подвір'ї. Саме тому в лікарні записано, що травму завдано на дитячому майданчику, але коли мама дізналася, наскільки тяжкі ушкодження отримала дитина, все ж вирішила не замовчувати інциденту. "Не хотіла цієї конфліктної ситуації, а коли побачила, що не одна рука а, по-друге, таке відношення… Коли дитина окріпне з нею якось індивідуально займатися – вона сказала, що з мого боку це шантаж", - розповіла Світлана Хассанія.

Лікарі підтверджують, до школи Карім повернеться не скоро – півтора місяця йому взагалі не можна вставати з ліжка. "20 днів в стаціонарі, потім корсет і відпускаємо додому. Але корсет коштує 7 тисяч, не кожні батьки можуть собі це дозволити", - каже заступник головного лікаря дитячої клінічної лікарні Полтави Степан Вернигора.

Батьки звернулися в прокуратуру, поліцію і до місцевої влади, аби довести, що в школі недбало ставляться до дітей і намагаються це приховати. У закладі готові захищатися і кажуть, що падіння – це нещасний випадок, а не виклик швидкої – лише збіг обставин.

Раніше цього року на Київщині на шкільному подвір'ї на 9-річного хлопчика впав металевий турнік. Дитину "швидкою" доправили до реанімації.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Наступна публікація