У понад 50 країнах світу люди вийшли на акцію "Стоп Путін. Стоп війна" на підтримку України

Головна мета акції - привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні. 

Паралельно у понад 50 країнах світу сьогодні, 21 січня, відбувається акція "Стоп Путін. Стоп війна".

Головна мета акції - привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також закликати весь світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і світу в Україні, передає УНІАН.

Зокрема, акція відбувала і на Майдані Незалежності у Києві. Учасники заходу тримали в руках державні та червоно-чорні прапори, а також плакати із закликами до президента РФ Володимира Путіна з вимогою припинити агресію проти України.

Також учасники вимагають від Росії припинити воєнні дії проти України, вивести свої війська та озброєння, звільнити українських заручників, деокупувати Крим, а також щоб представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в зоні проведення антитерористичної операції були присутні вздовж всієї лінії розмежування щодня й цілодобово.

До слова, Stop Putin's War in Ukraine проводиться вже втретє. Організатором акції в Україні вже другий рік виступає національний рух "Державницька ініціатива Яроша".

Також акція пройшла і в інших містах України. В Одесі, наприклад, люди зібралися біля Генерального консульства Російської Федерації. Серед учасників акції - представники українських патріотичних організацій "Рада громадської безпеки", "Правий сектор", "Самооборона Одеси" та інші відомі в місті громадські діячі.

Також флешмоб пройшов і закордоном. Третій мітинг всесвітньої акції "Stop Putin's War In Ukraine" провели українці у Сіднеї, йдеться у повідомленні Укрінформ. Куратором акції "Stop Putin's War In Ukraine" в Австралії була Наталія Альохіна. Учасники акції традиційно зібралися на одній із центральних вулиць Сіднея з антипутінськими гаслами та інформували перехожих про ситуацію в Україні.

У столиці Латвії – Ризі люди також зібралися на одній із центральних вулиць міста із підтримкою України. 

Нагадаємо, у перший день президентства Дональда Трампа у Вашингтоні пройшли марші жінок, які, окрім столиці США, провели ще й в низці інших країн, зокрема, Індії, Британії, Німеччині, Іспанії, Грузії, М'янмі, Австралії тощо. У марші у Вашингтоні взялиучасть 200 тисяч осіб. Мета цих демонстрацій у тому, щоб показати Трампу, що права жінок - це права людей. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація