У пожежників заберуть наглядові функції над бізнесом в обмін на нову техніку

У пожежників заберуть наглядові функції над бізнесом в обмін на нову техніку

Фото: facebook.com/ДСНС

Реформа ДСНС має бути реалізована в кілька кроків.

Українські рятувальники з розмахом відзначили професійне свято. Під Києвом у суботу були влаштовані масштабні навчання, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Надзвичайними ліквідовували уявну техногенну катастрофу. За легендою навчань, вибухнуло підприємство, під завалами опинилися десятки людей, ще стільки ж заблоковані вогнем. Рятувальники мусять відпрацювати чітко, швидко та не піддатися емоціям. Вони вже це неодноразово демонстрували в реальних ситуаціях.

Святкові навчання: українські рятувальники відзначили професійне свято

Святкові навчання: українські рятувальники відзначили професійне свято

У зоні АТО загинули 18 українських рятувальників. Хоча працівники ДСНС виконують зовсім не бойові завдання – розміновують населені пункти, розбирають завали будинків, евакуюють мирних жителів. Лік урятованих там життів іде на тисячі. Працівники служби кажуть, що викладаються не за гроші, а через покликання до професії – рятувати людей.

Однак і про гроші рятувальникам пообіцяли не забувати. Президент заявив, що кінцевою метою реформи ДСНС є забирання в служби всіх невластивих їй функцій – наприклад, нагляду за бізнесом. Залишитися мають лише підрозділ реагування, але з найновішим оснащенням. "Я дав доручення вже в поточному році почати процес підвищення грошового забезпечення рятівників", - повідомив Порошенко.

У святкових навчаннях загалом задіяли 250 людей, 50 одиниць техніки, гвинтокрили та літаки. Все тривало близько двох годин. Опісля жартома констатували, що і навчання пройшли на відмінно, і справжнього лиха за цей час ніде не сталося.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація