У Придністров'ї затримали шістьох українців, яких звинувачують у військовому спостереженні

У Придністров'ї затримали шістьох українців, яких звинувачують у військовому спостереженні

Фото: president.gospmr.ru

У Держприкордонслужбі прокоментували ситуацію.

У "КДБ Придністров'я" заявили про затримання 6 громадян України, які нібито вели приховане спостереження.

Про це інформує "Громадське радіо" з посиланням на сайт так званого "КДБ ПМР".

Як повідомляється, це сталося 19 жовтня на околиці села Ротар Кам'янського району.

"Оперативними співробітниками прикордонного загону було затримано шість громадян України, які вели приховане спостереження в районі проведення навчань підрозділів КДБ ПМР" — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед затриманих — співробітник Державної прикордонної служби України.

Своєю чергою, прес-секретар української Держприкордонслужби Олег Слободян заявив "Громадському радіо", що затримані в Придністров'ї українці не вели ніяких спостережень.

"За нашою інформацією, ці люди не вели ніякого військового спостереження, навчань чи інших дій", — сказав Слободян.

"Громадянин Малюта ніякого відношення до військової служби, до служби у Державній службі не має. Він працював лише сезонно кочегаром в одному із відділів", — пояснив прес-секретар Держприкордонслужби.

"Вони були просто затримані десь поблизу лінії державного кордону і, відповідно, видані російським представникам на Придністровському сегменті Молдови, як, нібито, військові особи, які вели спостереження", — додав Слободян.

За його словами, затримані продовжують залишатись у невизнаній "ПМР".

Нагадаємо, що 9 вересня Придністров'я розпочало підготовку приєднання до Росії. Невизнана світом Придністровська Молдавська Республіка заявила про намір "реалізації підсумків республіканського референдуму 17 вересня 2006 року".

Лідер самопроголошеної республіки Євген Шевчук підписав указ, у ході якого правова система Придністров'я повинна бути приведена до федерального законодавства Російської Федерації. Під час наради так званий прем'єр ПМР Павло Прокудін зазначив: "На мій погляд, необхідно звіряти нашу законодавчу базу з Російською Федерацією… Ми не раз говорили, що наша національна ідея – це визнання і входження до складу Російської Федерації. Якщо ми говоримо про те, що рано чи пізно Росія буде нашим домом, то і жити ми повинні за законами цього дому".

Влада Молдови, своєю чергою, стурбована ухваленням указу та вважає його недійсним, оскільки він був підписаний "неконституційною владою на основі незаконного референдуму".

Кремль не коментує заяви влади Придністров'я про початок приєднання до Росії через те, що поки "не володіє деталями".

Як відомо, так званий придністровський референдум був проведений у 2006 році, на якому 97,2% виборців проголосували за незалежність ПМР та подальше приєднання до складу РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація