У регіоні з найбільшою смертністю від грипу не подовжили канікули

У регіоні з найбільшою смертністю від грипу не подовжили канікули

Фото: Ваш Город

Одеські школярі повертаються до навчання.

Зимові канікули врешті закінчилися для одеських школярів. Їх чекатимуть за партами вже в понеділок, 1 лютого, повідомляє ТСН.16:45.

Канікули подовжували на два тижні через поширення вірусу грипу. Нині, на думку місцевих медиків, тримати дітей удома більше немає сенсу. Захворюваність у місті пішла на спад.

Сьогодні перший день від початку спалаху грипу, коли в реанімаціях міських лікарень немає жодного пацієнта на апараті штучної вентиляції легень.

Утім, окремі школи чи навіть класи можуть закривати на карантин, якщо там захворіє третина учнів. Медики просять батьків не відпускати до школи хворих дітей, аби не поширювати вірус. Пильнуватимуть і педагоги – школярів з ознаками хвороби до навчання не допускатимуть. У класах мають проводити вологе прибирання та якнайчастіше провітрювання.

"Ми розраховуємо, що маючи досвід попередження розповсюдження захворювання, ми зможемо утримати ситуацію під контролем та не допустити підвищення кількості захворювань серед дітей", - повідомила директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Як відзвітував МОЗ, щодня від грипу помирає 10 людей. Лабораторно підтверджено 155 випадків смерті від грипу, найбільше летальних випадків – у Одеській області. Тим часом у Києві та Полтаві канікули подовжили.

Зимові канікули закінчилися для одеських школярів

Зимові канікули закінчилися для одеських школярів

Повʼязані теми:

Наступна публікація