У Рівному обрання голови суду вилилося в блокування траси Київ – Чоп

У Рівному обрання голови суду вилилося в блокування траси Київ – Чоп

Фото: УНІАН

Люди обурені безальтернативним голосуванням за одіозного служителя Феміди.

У Рівному розгорівся суддівський скандал. Там під вигуки "Ганьба!" та з перекриттям міжнародної траси обирали голову міського суду, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На цю посаду висунули лише єдиного кандидата – суддю Петра Денисюка. Люди збунтувалися, бо роками вимагали його звільнення. Він із кількарічною перервою перебував на цій посаді цілих 16 років. Судді закидають незаконні ухвали, однак альтернативи йому немає – інші кандидати відсутні. Таємним голосування Денисюка переобирають на посаду. Зала вибухає вигуками: "Ганьба!".

У Рівному головою міського суду обрали одіозного чиновника

У Рівному головою міського суду обрали одіозного чиновника

Активісти говорять про зникнення сотень справ з приміщення суду за час головування Денисюка. Говорять навіть, що на час перебування за кордоном він доручив підписувати судові рішення своєму водієві. Та найбільшою нахабністю вважають випадок, коли за документами у Денисюка на особистому прийомі побувала жінка, яка в дійсності померла чотирма днями раніше. Сам суддя звинувачення заперечує, говорить про їх замовний характер, а колегам дякує за довіру.

Обурені активісти перекривають трасу Київ – Чоп. Акцію називають попереджувальною, машини час від часу пропускають. Від влади вимагають втрутитися та перейнятися кадровою політикою. "Петром Денисюком незаконно було розмитнено сотні автомобілів. Через рішення судів це завдало мільйонні збитки державі", - пояснює керівник ГО з боротьби з організованою злочинністю та корупцією Людмила Голубінська.

На перемовини з активістами приїхала поліція. Після півгодинного перекриття дороги люди акцію припинили. Правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за блокування траси. Організаторів акції викликали для свідчень. Натомість активісти попереджають, що ігнорування їхніх вимог обернеться не лише перекриванням доріг. Люди вже збираються на пікети до Києва, аби вимагати звільнення судді Денисюка. Кажуть, готові навіть до радикальних дій.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація