У Рівному водії-порушники двічі за день ставили на вуха всю поліцію міста

У Рівному водії-порушники двічі за день ставили на вуха всю поліцію міста

Фото: УНІАН

Втікачів ловили майже всі вільні екіпажі патрульної служби.

У Рівному вісім екіпажів поліцейських із сиренами та увімкнутими проблисковими маячками наздоганяли втікача. Перегони без правил влаштував 20-річний водій, а вже за кілька годин компанія нетверезих друзів спробувала повторити гонки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перше переслідування почалося з того, що молодик зупинив машину під заборонним знаком. На зауваження поліцейських він відповів різким стартом із місця подій. Щоб зупинити порушника три патрульні машини пішли на лобове зіткнення із втікачем. "Були моменти, де він створював реальну загрозу для життя", - каже інспектор поліції Іван Івашинюта.

Перегони без правил: у Рівному 8 екіпажів поліцейських ганялися за втікачем

Перегони без правил: у Рівному 8 екіпажів поліцейських ганялися за втікачем

Жертв та аварій вдалося уникнути, однак молодий водій навіть не усвідомив, як йому пощастило. Каже, що не тікав, а просто не помітив погоні. Розв'язно і самовпевнено він заявив, що ніколи в житті не вживав алкоголю, наркотиків і навіть тютюну, бо начебто віруючий і їхав на зібрання своєї релігійної організації. Попередня експертиза підтвердила, що водій справді був тверезим, його документи теж у порядку. Екстремалу висунули звинувачення за чотирма статтями: невиконання вимог поліцейських про зупинку, створення аварійних ситуацій, недотримання правил дорожнього руху та відмову пред'явити документи.

Уже через кілька годин поліцейські наздоганяли наступних втікачів. Зупинити машину вдалося за 10 хвилин. Та встигла промчати чотирма вулицями і скоїти ДТП. Лише дивом ніхто не постраждав. "Було затримано п'ять людей – усі в стані алкогольного сп'яніння. Водій теж", - повідомив керівник управління патрульної поліції Руслан Жук. На 31-річного порушника склали два протоколи: за невиконання вимог поліцейських про зупинку та за кермування п'яним. "Водії вже розуміють, що відповідальність за керування в стані алкогольного сп'яніння збільшилась. Розуміють і намагаються втекти", - пояснив Жук.

Мінімальний штраф за кермування авто у нетверезому стані нині складає 10200 гривень, а за невиконання вимог про зупинку – всього 153 гривні. Патрульні зізнаються, що різниця у штрафах відчутна, і тому водії воліють тікати, подекуди навіть без вагомих причин. В середньому за добу рівненські поліцейські складають понад 30 протоколів. З них близько третини – за нетверезе водіння.

Днями на Рівненщині за кермом авто затримали поліцейського напідпитку. Алкотестер під час освідування правоохоронця, який не перебував на службі, показав 1,76 проміле.

Кореспондент ТСН Лариса Лісова

Повʼязані теми:

Наступна публікація