У родичів вищих суддів знайшлися ділянки "для садівництва" на скандальній землі під Києвом

Жінки володіють землею в Обухівському районі.

У тещі судді Конституційного суду України Олега Сергейчука знайшлися 0,46 га землі в селі Тарасівка під Києвом.

Про володіння Марією Супруновою скандальною ділянкою стало відомо із даних Публічної кадастрової карти, передають "Наші гроші".

У межах трьох ділянок по 0,12 га у межах Старобезрадичівської сільради Обухівського р-ну, біля річки Стугна розташований житловий будинок з басейном та додатковими будівлями.

Однак, у майновому реєстрі інформації про власників нерухомості немає.

Слід зауважити, що у декларації за 2014 рік Сергейчук записав як членів родини – дружину та двох синів, однак 70-річна теща судді, на яку оформлена земля,  у переліку членів родини не вказана, відтак її майно в декларації судді не записано.

Відповідно до офіційних документів, Сергейчук пропрацював у держструктурах все життя.

Щодо родини судді, то заданими ЄДР, ні дружина Сергейчука, ні її батьки бізнесу не мали.

Згідно з декларацією Сергейчука за 2014 рік, загальна сума його доходу становила 364 тис грн, а членів родини – 71 тис грн.

У документі зазначено, що члени родини судді володіють трьома квартирами розміром 60, 69 і 59 кв. м., а також іншою нерухомістю на 59 кв. м. На суддю також записаний пікап Volkswagen Amarok 2012 року, придбаний в кредит.

Сусідкою суддівської тещі є матір ще одного служителя Феміди - судді Вищого адмінсуду Миколи Сороки – Єва Сорока.

Їй належать три земельні наділи загальним розміром 0,36 га, цільове призначення яких  – садівництво.

На території також зведено житловий будинок з додатковими будівлями.

У майновому реєстрі інформації про власників нерухомості немає, а вказані лише дані про підведений газопровід.

Згідно з декларацією Сороки за 2013 рік, дохід судді становив 358 тис. грн, членів родини – 13 тис. грн. Щодо нерухомості, то Микола Сорока задекларував у користуванні 0,36 га землі (ідентично до землі, що перебуває у власності матері) і садовий будинок розміром 374 кв. м.

Також суддя задекларував квартиру 51 кв. м у власності, а в користуванні – ще одну квартиру на 104 кв. м і крім того 1 650 кв. м невідомого призначення. Також, відповідно до документу, судді належать дві автівки – Honda CR-V і Volkswagen Touareg.

Слід зауважити, що за інформацією програми "Схеми", суддя Микола Сорока відомий як один з фігурантів земельного скандалу із приватизацією 14,2 га лісу в цій же Тарасівці. 

Нагадаємо, що раніше під Києвом журналісти знайшли великий палац екс-директора "Укравтодору" Володимира Демішкана. "Затишне гніздечко екс-директора "Укравтодору" Володимира Демішкана. Він пішов з асфальту, придбав маєток під Києвом на декілька гектарів. Воно і правильно, бо всі три "демішканські" директорства в "Укравтодорі" говорять: "асфальт - не його", - написав у себе в Facebook журналіст Денис Бігус. Повідомляється, що асфальт лежить тільки біля будинку колишнього чиновника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація