У Росії намагаються створити загрозу життю Савченко – МЗС

У Росії намагаються створити загрозу життю Савченко – МЗС

Фото: Reuters

Українське МЗС звинуватило російську сторону в обмані світової спільноти щодо стану Савченко

У міністерстві закордонних справ України заявили, що заборонивши українським консулам та дипломата візити до Надії Савченко, російська сторона намагається приховати реальний стан льотчиці. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

Окрім того, у міністерстві заявляють, що РФ також намагається ввести в оману світову спільноту та створити загрожу життю Надії Савченко.

У відомстві наголошують, що стурбовані станом здоров'я української льотчиці, яка четвертий день продовжує сухе голодування. Українська сторона висловила рішучий протест.

При цьому в МЗС наголосили, що такі дії російської сторони порушують бідь-які норми міжнародного гуманітарного права.

"Російська Федерація несе пряму відповідальність за життя та здоров'я народного депутата України, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко ... також закликаємо лідерів демократичних країн світу посилити тиск на Російську Федерацію та примусити її до здійснення реальних кроків, спрямованих на забезпечення виконання Мінських домовленостей та негайне звільнення незаконно утримуваних у Росії українських політичних в'язнів", - йдеться в заяві МЗС.

У МЗС вимагають негайно "допустити до Н.Савченко українських лікарів та консулів, а також забезпечити безумовне повернення Надії Савченко на українську землю".

Нагадаємо, що адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що інформації про реальний стан льотчиці немає, адже перед початком сухого голодування, яке Савченко відновила 6 квітня, ніхто не проводив медичного обстеження.

Він також заявив, що для швидкого звільнення Надії Савченко з російського полону поки що немає передумов. А розмови про її швидке повернення додому є необґрунтованими. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація