У Росії запевняють, що викрили експертів Нідерландів у недостовірності звіту про МН17

У Росії запевняють, що викрили експертів Нідерландів у недостовірності звіту про МН17

Фото: Reuters

Заступник керівника Росавіації написав лист голові Ради безпеки Нідерландів.

Сьогодні, 14 січня, у Росавіації заявили, що знайшли шість нових фактів нібито недостовірності голландських висновків про те, що МН17 над Донбасом був збитий ракетою "Бук".

Повідомляється, що дані містяться в офіційному листі заступника керівника Росавіації Олега Сторчевого голові Ради безпеки Нідерландів після вивчення російськими експертами підсумкового звіту голландської сторони.

"Новими важливими фактами, що вказують на недостовірність відомостей, наведених в остаточному звіті, якщо припускати, що літак був збитий ракетою ЗРК типу "Бук", є: невідповідність наведених у звіті характеристик осколків характеристикам елементів бойової частини 9Н314М; невідповідність наведених у звіті характеристик пробоїн на фрагментах літака характеристиками пробоїн, які утворюються під час вибуху бойової частини 9Н314М", — йдеться в листі російських експертів.

Крім того, повідомляється, що "очевидна невідповідність за зовнішнім виглядом, як мінімум, одного виявленого на місці авіаційної події фрагмента ракети (корпусу 3-го відсіку) зовнішньому вигляду фрагментів цього корпусу, які утворюються під час вибуху бойової частини ракети серії 9М38".

"Зафіксовані невідповідність алгоритму роботи дистанційного радіо-детонатора ракети 9М38 ЗРК "Бук" умов ураження літака, а також невідповідність просторового положення ракети при ураженні літака, наведеного в звіті, характеристикам осколкового поля накриття на його фрагментах", - запевняють експерти.

Також наголошується, що "останнім фактом недостовірності" називається невідповідність висновку про зону пуску зенітної керованої ракети технічними характеристикам та принципам роботи ракет 9М38.

Авіакатастрофа Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року поблизу населеного пункту Грабове Донецької області.

Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

Українські військові, журналісти та міжнародні експерти неодноразово наводили докази, що лайнер збили бойовики "ДНР" за допомогою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який після трагедії був терміново відправлений до Ростовської області.

Одразу після катастрофи бойовики і російські ЗМІ заявили, що був збитий український транспортний літак. Коли ж стали відомі наслідки, повідомлення у соціальних мережах почали масово видаляти, а росіяни взялись звинувачувати в трагедії українських військових. Висувалась безліч версій, які спростувались свідками, спеціалістами, фото- і відеодоказами.

1 липня 2015 року Нідерланди завершили роботу над проектом остаточного звіту про причини катастрофи, публікація якого відбудеться у першій половині жовтня цього року.

14 липня Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування падіння Boeing 777 над Донбасом. Цю ідею підтримали також Нідерланди, Україна, Австралія і Бельгія. 

У Кремлі назвали ідею винести тему про трибунал через катастрофу "Боїнга" на Генасамблею ООН, де Росія вже не матиме права вето, безперспективною і недоречною.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація