У Росії звинуватили "Правий сектор" у спробах здійснити держпереворот

У Росії звинуватили "Правий сектор" у спробах здійснити держпереворот

Фото: Getty Images

За словами генпрокурора РФ, прихильники української організації, нібито, через соціальну мережу намагалися організувати публічні акції.

Генеральний прокурор РФ Юрій Чайка звинуватив українську організацію "Правий сектор" у спробах масових заворушень, для здійснення державного перевороту в Росії.

Про це він написав у доповіді про "стан правопорядку та законності" підготовленому для Ради Федерації, повідомляє РІА Новини.

За словами генпрокурора РФ, через сторінки соціальної мережі "Вконтакте" прихильники "Правого сектору" намагалися організувати масові заворушення та публічні акції.

"Заблокований доступ до сторінок в соціальній мережі "ВКонтакте", за допомогою яких прихильники українського націоналістичного угруповання "Правий сектор" робили спроби організації масових заворушень і несанкціонованих публічних акцій з метою здійснення державного перевороту в Російській Федерації", - сказано в доповіді.

Нагадаємо, "Правий сектор" в Росії визнали екстремістською організацією. Рік тому, влада РФ включила цей рух в список терористичних організацій.

Раніше повідомлялося, що російский журнал "Новое время" був оштрафований на 44 тисячі рублів після публікації своїх матеріалів про "Правий сектор", які суперечили законам Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація