Плотницький надумав створити групу бойовиків "ЛНР", що вестиме преговори із Савченко

Плотницький надумав створити групу бойовиків "ЛНР", що вестиме преговори із Савченко

Фото: lug-info.com

Головний бойовик Луганщини кличе нардепа на окуповані території. 

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький доручив створити робочу групу для проведення переговорів із народним депутатом України Надією Савченко. Про це повідомив сайт бойовиків "Луганський інформаційний центр".

"Вона писала, що готова зустрітися з тими, хто воював. У нас серед депутатів є група, яка брала участь саме в тому бою, де вона була полонена. Я думаю, створити якусь групу депутатську, людини три. Як депутат з депутатом, в принципі, ми можемо поговорити, якщо людина хоче знайти компроміс мирним шляхом. Поки нехай це буде на рівні депутатів, а далі, якщо у неї буде державний статус, то будемо говорити на державному рівні ", - зазначив Плотницький.

Окрім того, він повідомив, що планує створити таку групу вже найближчим часом і вийти на зв'язок з Надією Савченко. У разі, якщо депутат приїде в так звану "ЛНР" для переговорів, то Плотницький гарантує їй безпеку.

"З Савченко, я думаю, зв'язатися нескладно, запропонуйте зустріч. Захоче приїхати сюди - ми будемо гарантувати їй безпеку ", - підкреслив глава терористів. 

Нагадаємо, 7 червня депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що потрібно провести прямі переговори з "ДНР" і "ЛНР". Також вона зазначила, що готова особисто проводити переговори з ватажками терористів.

Після цієї заяви з Савченко зустрівся президент України Петро Порошенко. За словами нардепа, президент проти ідеї прямих переговорів Києва з бойовиками "ДНР" і "ЛНР".

"З президентом ми говорили сьогодні на цю тему. Президент дотримується тієї лінії, яку зараз озвучила СБУ, то безпосередньо обговорювати в тому контексті, як я хочу можна тільки звільнення заручників. В принципі я тільки це й збиралася обговорити", - сказала Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація