У СБУ прокоментували інцидент із білоруським літаком

У СБУ прокоментували інцидент із білоруським літаком

Відомство отримало інформацію про загрозу нацбезпеці.

Літак білоруської авіакомпанії "Бєлавіа" повернули до київського аеропорту "Жуляни" тому, що СБУ отримала інформацію про іноземця на борту, який становив можливу загрозу національній безпеці.

Про це повідомила речник відомства Олена Гітлянська на сторінці в Facebook.

"На момент отримання інформації іноземець вже перебував на борту авіакомпанії "Белавіа", що готувався виконати рейс до Мінська. Ми невідкладно поінформували про це ДП "Украерорух". На той час, коли диспетчер зв'язався з пілотом, літак вже декілька хвилин перебував у повітрі. Після перевірочних заходів ми впевнилися, що загроза національній безпеці локалізована", - йдеться в повідомленні.

Гітлянська наголосила, що СБУ діяла і діятиме в рамках компетенції для забезпечення безпеки держави та її громадян.

 

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь вручило українському послу Валерію Джигуну ноту протесту у зв'язку з діями компетентних органів України щодо примусового повернення до Києва білоруського повітряного судна авіакомпанії "Белавіа".

Білоруська сторона очікує офіційних вибачень і вимагає відшкодування всіх фінансових витрат і витрат, викликаних діями української сторони.

Міністерство закордонних справ також доручило Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Білорусь в Україні Ігорю Соколу вручити аналогічну ноту протесту в українському МЗС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація