У Сімферополі через чиновників пенсіонерка 10 років живе на кухні у квартирі колишнього чоловіка

У Сімферополі через чиновників пенсіонерка 10 років живе на кухні у квартирі колишнього чоловіка

Жінка харчується і спить на кухні

Її життя проходить на двох квадратних метрах.

У Сімферополі біля десяти років жінка спить і живе на кухні у квартирі колишнього чоловіка. Бо подітися ніде, адже чиновники позбавили її права на власне помешкання, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На кухні жінка спить, готує і їсть. У таких умовах Надія Митрофанова живе майже десять років. Із батьком-ветераном та інвалідом війни вони були п'ятими в пільговій черзі на житло. До отримання квартири ветеран не дожив два місяці. Після його смерті дочку з онуком викреслили з черги.

Через чиновників жінка вже 10 років живе на кухні

Через чиновників жінка вже 10 років живе на кухні

Потім чотири суди постановили, що сімферопольська міська рада викреслила з пільгової черги жінку незаконно. Її поновили, але й тепер вона навряд чи отримає нове помешкання, бо в черзі вона - 175 і ні на які пільги не має права, кажуть чиновники.

Пенсіонерка в розпачі, черга просувається вкрай повільно, бо так зване "соціальне житло" з'являється у Сімферополі дуже рідко. Тож, однокімнатну квартиру вимушена ділити із 25-річним сином та колишнім чоловіком, бо подітися ніде. Каже, що не може знімати житло, бо розмір її пенсії складає 1000 грн. А через квартирне питання вона винна банку 12 тисяч грн.

Юристи кажуть, що найреальніше зараз жінці позиватися проти чиновників міськради до суду за моральною компенсацією.Щоправда, як моральне відшкодування, пенсіонерка може отримати максимум кілька тисяч гривень, констатує юрист.

Нагадаємо, що на Донеччині чоловік живе в норі

Кореспондент ТСН Вікторія Орел.

Повʼязані теми:

Наступна публікація