У сьомій хвилі мобілізації потреби немає – Міноборони

У сьомій хвилі мобілізації потреби немає – Міноборони

Фото: Міністерство оборони України

Полторак водночас наголосив, якщо в цьому році і буде мобілізація - то тільки одна хвиля. 

Необхідності у проведенні чергової хвилі мобілізації на сьогоднішній день немає, заявив міністр оборони України Степан Полторак. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це міністр оборони сказав у понеділок, 18 квітня.

"Станом на сьогоднішній ранок у нас 20 тис. людей прийшли на службу за контрактом. І ми очікуємо, що кожен місяць у нас буде додаватися 5-7 тис. [...] у нас 50-60%, - це люди, у яких є бойовий досвід", - наголосив Полторак.

"Все це дає можливість заявити, що на сьогоднішній день, якщо в цьому році і буде мобілізація, то це буде одна хвиля, і це буде залежати від ситуації на Сході. На сьогодні такої необхідності немає", - додав глава Міноборони.

Полторак також повідомив, що на сьогоднішній день в рамках демобілізації з військової служби звільнено близько 30 тис. осіб.

Нагадаємо, всього декілька днів тому президент Петро Порошенко заявив про те, що сьома хвиля часткової мобілізації буде єдиною у 2016 році. За його словами, набор контрактників у лави ЗСУ дозволив відтермінувати нову хвилю мобілізації.

Сотні учасників АТО після демобілізації не можуть повернутися на роботу

Сотні учасників АТО після демобілізації не можуть повернутися на роботу

Повʼязані теми:

Наступна публікація