У справі конфлікту ГПУ та НАБУ поки нікому не оголошено підозри – Стрижевська

У справі конфлікту ГПУ та НАБУ поки нікому не оголошено підозри – Стрижевська

Фото: УНІАН

Триває розслідування обставин інциденту.

Конфлікт між працівниками Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюро продовжують розслідувати, однак подробиць слідства умисно не інформують пресу. Про це у інтерв'ю ТСН розповіла заступник Луценка Анжела Стрижевська, яка здійснює процесуальне керівництво у справі.

"Було прийняте рішення, що поки не буде результатів досудового розслідування, ми, процесуальні керівники, не будемо нічого повідомляти про перебіг провадження. На сьогодні можу сказати, що у цьому кримінальному проваджені допитано 80 свідків із числа безпосередніх учасників конфлікту, здійснено 36 тимчасових доступів до документів, ініційовано проведення службових розслідувань, призначено понад 20 судових експертиз, більшість з яких наразі триває. Коли буде завершене досудове розслідування, ми обов'язково поінформуємо всіх про наслідки", - розповіла Стрижевська.

Крім того, за словами Стрижевської, підозр вирішили не оголошувати, поки не буде з'ясовано всіх обставин.

"Дуже цікаве провадження, на даний час підозри нікому не висунуто. Не тому, що ми зволікаємо, просто ми вирішили з процесуальними керівниками та слідчими, що дуже ретельно, крок за кроком, з'ясуємо всі обставини, аби не було безпідставних звинувачень", - зазначила заступник Генпрокурора.

Загалом, каже Стрижевська, суперечки між відомствами виникають час від часу. Це представниця ГПУ пов'язує з амбітністю нового відомства.

Ця "конкурентна боротьба" виникає періодично залежно від того, чи є якийсь інтерес чи вплив на якісь події тих чи інших політичних сил. Але хочу сказати, що НАБУ – це новий правоохоронний орган, який завойовує собі простір. Вони мають визначену законом підслідність, свою сферу діяльності, свою суб'єктність. Чому виникають непорозуміння, мені важко пояснити. Вважаю, що такі моменти існують лише тому, що НАБУ не ідентифікує себе як елемент правоохоронної системи нашої держави. Вони себе ідентифікують як окремий, з надзвичайними повноваженнями, орган", - зазначила Стрижевська.

Повне інтерв'ю Анжели Стрижевської читайте за посиланням: "Якщо ми говоримо, що влада тисне, то у "влади" є відповідне прізвище"

12 серпня 2016 року повідомлялося, що слідчі Генеральної прокуратури виявили стаціонарний пост спостереження, який здійснював знімання інформації про дії працівників прокуратури. Прибулі на місце події співробітники НАБУ спробували звільнити затриманих працівниками ГПУ людей, внаслідок чого стався конфлікт. У Національному антикорупційному бюро України назвали сутичку із співробітниками Генпрокуратури "позаштатною робочою ситуацією".

Повʼязані теми:

Наступна публікація