У справі Онищенка заарештували рахунків та майна на 315 мільйонів гривень

У справі Онищенка заарештували рахунків та майна на 315 мільйонів гривень

Фото: УНІАН

Отримано понад 100 ухвал про арешт майна.

У розслідуванні "газових схем" нардепа Олександра Онищенка арештовано майна на 315 млн грн. про це повідомив на брифінгу директор Антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Наразі отримано понад 100 ухвал про накладення арешту на майно підозрюваних у цій справі. Арештовано 42 приміщення, з них - 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків. Загальна вартість всього арештованого майна складає близько 315 млн грн. Сюди не входить майно самого Онищенка. Про арешт його майна ми повідомимо окремо", - заявив Ситник.

Також НАБУ опублікувало документи про причетність адвоката Онищенка до газових схем.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада України зняла недоторканність з нардепа Олександра Онищенка – за це рішення проголосували 275 парламентарів. На цей час Онищенко вже перебував у Австрії та готувався до кінних перегонів, про це він повідомив сам через соцмережі.

15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві.

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

 Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Повʼязані теми:

Наступна публікація