У справі Сенцова-Кольченка прямо з СІЗО допитують злодія-рецидивіста

У справі Сенцова-Кольченка прямо з СІЗО допитують злодія-рецидивіста

У Ростові закінчують слухати свідків обвинувачення / Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Бураковський розповідає про антиросійський настрій режисера.

У Ростові-на-Дону почалося чергове засідання у справі українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка.

Сьогодні допитують свідка обвинувачення Ярослава Бураковського, який напередодні так і не зміг вийти на зв'язок з СІЗО через організаційну тяганину.

Як повідомляє Радіо Свобода, Бураковський наразі перебуває в СІЗО Сімферополя, раніше неодноразово був судимий за крадіжки.

"Сенцов висловлював загальне негативне ставлення до входження Криму до складу РФ. Говорив, що потрібно більш активно проявляти свою позицію, протест проти вступу Криму в РФ. Нічого більш конкретного", - розповідає на засіданні Бураковський.

Зазначається, що його особу було встановлено за українським паспортом, бо російського він ще не встиг отримати.

У середу планується завершити розгляд доказів обвинувачення. Напередодні допитали буфетника та безробітного політолога.

Українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму, пізніше його перевезли до Москви. Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектору", яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація