У США було оголошено про початок реформування оборонно-промислового комплексу України

У США було оголошено про початок реформування оборонно-промислового комплексу України

Роман Романов / Фото: УНІАН

Його прагнуть узгодити з міжнародними стандартами корпоратизації.

ДК "Укроборонпром" на найбільшому в Північній Америці міжнародному форумі AUSA-2016 у США оголосив про початок реформування оборонно-промислового комплексу України.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Генеральний директор Роман Романов пояснив, що одним із головних завдань ДК є "цивілізоване реформування оборонного комплексу України" відповідно до міжнародних стандартів корпоратизації.

"Це дозволить створити прозору сучасну структуру управління, зокрема – Наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила гри для міжнародних інвесторів, залучити іноземний капітал та дозволити йому працювати на посилення обороноздатності України", – вважає він.

Також буде створено кластери, які об'єднають профільні підприємства. Зокрема, у червні вже був створений перший кластер – Українська авіабудівна корпорація – на фундаменті "Антонова". Романов додав, що відтепер українські авіабудівельники тепер вже можуть створювати спільні підприємства з іноземними компаніями за кордоном. Концерн розраховує, що депутати ухвалять відповідні закони й для інших галузей, щоб спростити співпрацю з іноземцями.

"Поступово будуть створені інші кластери, які об‘єднають державні та приватні підприємства за чіткою спеціалізацією. Кожен з них буде мати замкнутий цикл виробництва, вестиме розробки нової техніки та виготовлятиме новітню продукцію", - пообіцяли в  "Укроборонпромі". 

Досягення Укроборонпрому в 2015 році

Повʼязані теми:

Наступна публікація