У США підрахували, скільки мільйонів виділили на допомогу Україні

У США підрахували, скільки мільйонів виділили на допомогу Україні

Фото: Reuters

Кошти пішли на проведення навчань і на різне устаткування.

Від початку конфлікту на Донбасі США надали Україні допомогу на 265 мільйонів доларів.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив помічник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер.

"З початку конфлікту США надали Україні допомогу на 265 мільйонів доларів. Ці кошти пішли на проведення навчань і на різне устаткування – від радарних установок до приладів нічного бачення, рацій, автомобілів і патрульних човнів тощо", - наголосив Карпентер.

При цьому, Карпентер вважає, що розділяти допомогу на категорії летальна чи не летальна не зовсім вірно.

"Потрібно розуміти, які військові можливості повинна мати Україна в майбутньому. Наше завдання – навчити українські сили, зробити їх більш боєздатними, а пізніше – сумісними зі стандартами НАТО", - сказав він.

На питання про те, чи правда, що США розглядають можливість надати летальну зброю Україні через інші країни, він сказав: "Ні, неправда. Я думаю, ви могли переконатися, що ми відкриті щодо допомоги, яку ми надаємо Україні. Тому ми не робимо жодних спроб надати Україні зброю через інші країни".

Нагадаємо, що командувач Європейського командування Збройних сил в США генерал Філіп Брідлав вважає, що РФ продовжить бойові дії на Донбасі, щоб тримати Україну в напруженні. Він також звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, в тому числі летальної і нелетальної, а також проведення навчань для посилення її оборонних можливостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація