У суді Чечні знову перенесли останнє слово українців Карпюка та Клиха

У суді Чечні знову перенесли останнє слово українців Карпюка та Клиха

У суді Чечні знову перенесли останнє слово українців Карпюка та Клиха

Засідання відбудеться 18 травня.

Засідання у справі українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка, яке мало відбутись 11 травня у суді Чечні, перенесли.

Як стало відомо ТСН, засідання перенесли на 18 травня. У ході засідання суд мав заслухати останні слова полонених українців та перейти до дебатів. Не виключено, що це стане останнім засіданням, на якому присяжні оголосять свій вирок.

За даними джерел ТСН, на присяжних почали чинити тиск для того, аби вони засудили українців до ув'язнення. Як відомо, одного з українців захищає адвокат, який опікується й Надією Савченко, - Ілля Новіков. Він сьогодні не зміг особисто привітати льотчицю, оскільки полетів на процес до Чечні.

Справа Карпюка та Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і у ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новиков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цієї брудної історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ із Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівського осередку УНА-УНСО Андрієм Шкілем та, власне, нині підсудними у Чечні українцями - Карпюком і Клихом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація