У суді показали нове відео, на якому беркутівці розстрілюють активістів Майдану

У суді показали нове відео, на якому беркутівці розстрілюють активістів Майдану

Фото: Getty Images

На кадрах чітко видно, що в активістів стріляли співробітники "Беркуту".

У Святошинському суді Києва, де триває розгляд справи п'яти екс-беркутівців, підозрюваних у масових розстрілах активістів Майдану, показали не оприлюднене досі відео подій лютого 2014 року.

Про це повідомляє 5 канал.

На відео з камер спостереження, встановлених на будівлі в Національному банку, видно, як двоє співробітників "Беркуту" стріляють у бік "майданівців" з-за бетонної барикади.

До демонстрації цього відео підозрювані стверджували, що в активістів стріляли невідомі з готелю "Україна". Після того, як вони побачили нові кадри подій на Інститутській, беркутівці стали стверджувати, що з-за бетонних барикад стріляли й інші спецпризначенці.

Нагадаємо, в причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлено про підозру 26 "беркутівцям", з них п'ятеро заарештовані, йде судовий розгляд. Щонайменше 20 "беркутівців" утекли.

Раніше слідчі ГПУ затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у злочинах проти Майдану.

Як зазначається, затримання відбулось у четвер, 23 червня. За даними ГПУ затримані підозрюються у "вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб".

Прокурори надали роздруківку часу і місця мобільних переговорів підсудних беркутівців

Прокурори надали роздруківку часу і місця мобільних переговорів підсудних беркутівців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація