У Сумах перехожі організували операцію з порятунку лебедя без лапи і крила

У Сумах перехожі організували операцію з порятунку лебедя без лапи і крила

Фото: pixabay.com

З такими серйозними травмами у природі птах протримався би лічені дні.

У Сумах провели операцію з порятунку лебедя. Пораненого птаха на річці помітили перехожі й так перейнялися його долею, що підняли на ноги поліцію та рятувальників. Екологи кажуть, що з такими серйозними травмами у природі він протримався би лічені дні, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Налякана птаха маневрує від одного рятувальника до іншого. З берега до лебедя не підібратися, на гумовому човні – заважає лід. Спершу його намагалися ловити голіруч, потім хтось із людей приніс підсаку. Нею, зрештою, і вдалося вигнати лебедя на берег.

У птаха не було однієї лапи і крила. Врятованого лебедя зголосилися прийнЯти в екологічному центрі. Керівник центру сподівався заселити знайду до його побратимів-лебедів, врятованих раніше. Утім, зараз це не можливо - рани птаха виявилися надто серйозними.

Екологи припускають, що це дорослий лебідь, йому близько п'яти років. Найімовірніше, він травмувався. потрапивши в сіті. Спершу рани обробили антисептиком, а потім призначили двотижневий курс лікування антибіотиком.

Найпевніше, до весни врятований лебідь житиме в окремих апартаментах, а коли остаточно загояться всі рани, його спробують познайомити з іншими мешканцями екологічного центру.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

У Сумах люди організували операцію по порятунку лебедя

У Сумах люди організували операцію по порятунку лебедя

Повʼязані теми:

Наступна публікація