У Сумах озброєні 11-класники намагалися пограбувати склад конфіскату авто

Підлітки зізналися, що майже тиждень готувалися до злочину.

У Сумах троє підлітків намагалися зі зброєю пограбувати стоянку конфіскованого автотранспорту Держвиконавчої служби.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції області.

"Близько 4-ї години ранку на пульт поліції охорони надійшов сигнал про напад на об'єкт, що охороняється", - йдеться у повідомленні.

За словами 39-річного охоронця стоянки, який натиснув на тривожну кнопку, двоє з нападників, погрожуючи зброєю, вимагали віддати ключі від машин, гроші та цінності, а ще один їхній спільник в цей час нишпорив по території, заглядаючи всередину автомобілів. Коли чоловік сказав, що викликав підмогу, горе-нападники кинулись навтьоки.

Правоохоронці, які прибули на місце інциденту, затримали неповнолітніх нападників, які встигли відбігти на понад три кілометри. У затриманих вилучили зброю, балаклави, металеві прути та інші предмети, за допомогою чого вони збиралися викрасти з салонів авто мобільні телефони, магнітоли та іншу технікою.

"Всі затримані – 11-класники, учні місцевої школи, двом з яких 17 років, іншому – 16. У скоєному вони зізнались, пояснили, що майже тиждень готувались до злочину й навіть придбали через інтернет зброю", - розповіли оперативники.

Наразі неповнолітні нападники перебувають під вартою, вилучену зброю направили на експертизу, відкрито кримінальне провадження за статтею "Розбій", санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Харкові невідомі зі зброєю відібрали у чоловіка сумку з понад мільйоном гривень. Правоохоронці оперативно затримали нападників на виїзді з міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація