У Сумах ветерани АТО зі скандалом заблокували автостанцію

У Сумах ветерани АТО зі скандалом заблокували автостанцію

Фото: zp.comments.ua

Воїни обурилися тому, що їм відмовляють у пільгах на проїзд.

У Сумах близько сотні ветеранів АТО заблокували приміську автостанцію. Вони не випускали на рейс пасажирські маршрутки, вимагаючи передбаченого законом безкоштовного проїзду, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Заблокованими виявилися півтора десятки маршруток. Воїни АТО в такий спосіб протестували проти хамства водіїв, байдужості касирів.

Усі вони – хоч раз стикалися з грубощами водіїв та касирів. Комусь не продали пільгового квитка. Когось не впускали і навіть висаджували з маршрутки. Але бійці – терпіли. Аж поки образи не торкнулися матерів загиблих героїв.

"Матері загиблого хамлять, висаджують. Ніколаєнка маму буквально висадили – маму загиблого героя. Совісті нема!", - каже представник спілки ветеранів воїнів АТО Володимир Лаврик.

Ветерани прийшли відстоювати права тих, кого захистити нікому. Забачивши такий натовп військових та журналістів, касири демонструють саму люб'язність. А ще годину тому, запевняють АТОшники, їм грубо відмовляли.

У Сумах близько сотні ветеранів АТО заблокували приміську автостанцію

У Сумах близько сотні ветеранів АТО заблокували приміську автостанцію

Несподівано захищати інтереси автостанції береться молодий правоохоронець – син керівника автостанції. Він вимагає заборони зйомки не лише себе, а й автостанції. Але після необережної репліки у бік військових наражається на гнів пасажирів.

"Яке ви право мали казать: "Хто ви тут такі?" Та ми спимо спокійно тому, що вони там", - почув правоохоронець.

А на вулиці його батько-директор автостанції переконує, що на пільгові квитки обмежень не існує. А те, що комусь їх не продали, пояснює випадковістю чи непорозумінням.

"Ну що ж ви брешете? Ну, мені ні разу тут не дали з посвідченням пільгового, ні разу. Увесь час за гроші. Чому ви брешете", - реагують на такі заяви військові.

Зрештою, керівникові автостанції бійці показують диспетчера, яка не продала пільговий квиток матері загиблого героя. Касирша, кажуть військові, заявила, що діяла за вказівкою керівника. "Вона не могла такого сказати", - заперечив директор автостанції.

Керівник не вірить бійцям, та вважає блокаду показовою акцією. "Вас цікавить піар", - заявив він. "Чекайте, який піар?! У мене дитина лежить на Алеї Слави, а я прийшла сюди піаритися?!", - обурилася мати загиблого героя.

"Чуєш, ти подивися в очі цій жінці, в якої син загинув! Вона прийшла піаритися? Сам піди туди під кулі, в АТО!", - обурилися присутні на директора.

Згодом у конфлікт втрутилися правоохоронці. Вони розпочали перевірку за фактом самоуправства дирекції автостанції. Після цього ветерани пасажирські маршрутки розблокували.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація