У Тернополі поховали загиблих у Затоці школярів і вчителя

У Тернополі поховали загиблих у Затоці школярів і вчителя

У Тернополі поховали загиблих у Затоці школярів і вчителя

У місті оголошено день жалоби.

Тернопіль сьогодні в жалобі. Місто прощається з дітьми та вчителем, тіла яких напередодні доправили з Одещини, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Усі троє загинули в Затоці. Дівчинку, яка тонула, кинулися рятувати її вчитель, учень цієї школи та турист із Хмельницького.

Із вчителем історії, 46-річним Михайлом Близнюком, прощалися на подвір'ї його рідної школи № 42. Учні, батьки та вчителі зібралися, щоби провести улюбленого педагога в останню путь.

На сусідній вулиці сотні містян оплакували його ученицю – пластунку Марту Окаринську. У Затоку вона поїхала на фестиваль у складі шкільного оркерсту – як барабанщиця.

А завтра в селі Ілавче поховають 16-річного Віталія Данчишина. Він був єдиною дитиною в матері. За останньою інформацією, він першим кинувся на порятунок дівчині, яку накривали хвилі.

Як повідомлялося, підлітки, які приїхали на море з Тернополя разом зі своїм музичним колективом на конкурс в Одесу, пішли купатися попри хвилі у півтора метра заввишки. Коли вони почали тонути, на допомогу їм кинувся заступник директора школи та двоє відпочивальників. Двох дітей встигли витягнути з води. Ще двох - 14-річну дівчину та 16-річного хлопця не змогли. Разом із ними загинули їхній керівник та відпочивальник із Хмельниччини.

Засмучені трагедією діти вирішують не брати участі в музичному фестивалі. Вранці вони повернулися в Тернопіль. Батьки забрали схвильованих дітей, тільки-но вони зійшли з автобуса. Із журналістами не спілкувалися. Директор школи Ігор Каразій вини своїх підлеглих не вбачає. Каже, і два його заступники, і вчителька молодших класів, які супроводжували дітей на відпочинку – надзвичайно відповідальні люди. Провину за трагедію покладає на організаторів фестивалю.

У Тернополі прощались із загиблими в Затоці

У Тернополі прощались із загиблими в Затоці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація