У трьох областях України через хуртовини й ожеледицю можуть закрити траси

У трьох областях України через хуртовини й ожеледицю можуть закрити траси

Синоптики попередили про хуртовину й ожеледицю / Фото: Думская

Водіям радять у найближчі два дні утриматися від далеких подорожей.

Рух автотранспорту автомобільними дорогами загального користування в Сумській, Полтавській і Чернігівській областях можуть обмежити або взагалі закрити починаючи з ранку 19 січня через негоду. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Укравтодору.

Синоптики попередили, що 19 січня в Україні, крім західних областей, будуть пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, у східних областях місцями ожеледь, вночі в Чернігівській, Сумській, Полтавській областях сильний сніг. На дорогах - ожеледиця.

"З огляду на ризик потрапити у снігову пастку, дорожники радять водіям, що планували прямувати дорогами цих регіонів, у найближчі два дні утриматися від далеких подорожей, і обов'язково мати при собі номери телефонів чергових диспетчерів Служб автомобільних доріг в областях, за якими вони зможуть впевнитися в можливості проїзду за наміченим маршрутом," - йдеться в повідомленні Укравтодору.

Список номерів телефонів чергових диспетчерів Служб автомобільних доріг в областях, схема погодних умов, а також актуальна та вичерпна інформація про стан проїзду автомобільними дорогами загального користування в усіх областях України розміщені на офіційному веб-сайті Укравтодору в розділі "Стан проїзду".

Нагадаємо, в Одеській області вже закриті 10 автомобільних доріг загального користування державного значення. Рештою позаміських доріг заборонено їздити вантажним, великоваговим та великогабаритним транспортним засобам. 

В Україні триває сніговий колапс. Найбільше страждають від негоди Херсонська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська, Харківська та Чернігівська області.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація