У в'язницях окупованого Криму та Росії зафіксували два випадки смерті українців

У в'язницях окупованого Криму та Росії зафіксували два випадки смерті українців

Фото: pixabay.com

Обоє чоловіків померли через ненадання медичної допомоги.

В установах пенітенціарної системи окупованого Криму і Росії зафіксовали два випадки смерті громадян України.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своєму порталі.

Повідомляється, що один з них – громадянин України Валерій Керімов (уродженець Генічеська) був вивезений з виправної установи в Криму в виправну колонію № 1 Республіки Адигея (Росія), де помер 8 вересня 2016 року. Керімов був хворий на гепатит і туберкульоз, йому не була своєчасно надана медична допомога.

Інший громадянин України – Сергій Глиняник з міста Севастополь, помер 30 серпня 2016 року в СІЗО №1 Сімферополя також з причини ненадання медичної допомоги.

Про зафіксований випадок смерті кримчанина в ІК №1 Адигеї також повідомила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

КПГ також зазначає, що в цілому за період окупації з Криму в виправні установи РФ було вивезено не менше 2200 громадян України, які перебували в ув'язненні, з них - 240 жінки.

Нагадаємо, обвинувачений російською владою у підготовці терактів у Криму українець Євген Панов розповів про страшні тортури, які щодо нього застосовували співробітники ФСБ: лупцювали залізною трубою, підвішували і били електрострумом. Панов повідомив, що його затримали "імовірно, співробітники ФСБ" 7 серпня, коли він на своєму авто намагався потрапити з материкової України до окупованого Криму через КПП в районі Армянська.

Зараз Панов пояснює, що визнання були вибиті у нього під тортурами: він підписував всі документи, які давали йому співробітники ФСБ, говорив на камеру під їхню диктовку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація