У васильківській школі може статися повторний обвал

У васильківській школі може статися повторний обвал

Фото: КНК.Медіа

З протилежного боку будівлі з'явилася велика тріщина.

У Василькові на місці обвали стіни і перекриттів у школі №6 досі тривають роботи. Рятувальники розчищають завали та вивозять сміття, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Працівники ДСНС запевняють, що цей процес буде тривалим. Саме тому роботи вирішили не зупиняти навіть уночі. Для цього до школи вже підвезли освітлення і встановили намети. Рятувальники працюватимуть до ранку. Лише після того, як буде розчищено територію, фахівці візьмуться за з'ясування причин того, що відбулося.

Окрім цього, експерти вже зараз слідкують за тим, аби не сталося повторної руйнації споруди. "Будемо дивитися, щоби в якийсь момент далі не пішло руйнування всієї цієї будівлі. Зараз працюють люди, дивляться ґрунт навколо всієї школи", - пояснив заступник керівника ГУ ДСНС Київської області Сергій Майстренко. Найперше всі остерігаються величезної тріщини з іншого боку школи. Вона простягається від 1 до 3 поверху і розширюється під самим дахом. Батьки школярів говорять, що раніше цієї тріщини не було – вона з'явилася сьогодні.

Спеціальна комісія працюватиме у Василькові до 15 жовтня і встановлюватиме точні причини руйнування тамтешньої школи. Наразі навчальний процес у закладі призупинений - вимушені канікули триватимуть до наступного понеділка. Серед основних версій обвалу – підтоплення несучих конструкцій, старий фундамент і дощова каналізація поряд із ним. Минулого року в школі був частково проведений капітальний ремонт їдальні і службових приміщень, була проведена заміна всіх вікон. У приміщенні навчального закладу на момент обвалу перебувало близько 600 дітей, тож відсутність загиблих рятувальники і посадовці називають дивом.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

У Василькові досі тривають роботи рятувальників

У Василькові досі тривають роботи рятувальників

Повʼязані теми:

Наступна публікація