У Василькові змінилися версії обвалу школи

У Василькові змінилися версії обвалу школи

Фото: КНК.Медіа

Тепер директор говорить навіть про землетрус.

Після завершення розбирання завалів на місці обвалу стіни та перекриттів васильківської школи її директор заявив, що причиною інциденту міг стати землетрус, дощі та подача тепла в будівлю. Перед тим адміністрація освітнього закладу підозрювала прорив труб, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Керівник комунального підприємства "Васильківтепломережа" з підозрами директора школи не згоден. Він каже, що на рівному місці подібні аварії не виникають. "По цьому об'єкту не було жодних вказівок, що там відбулася аварійна ситуація. Аж до того, як сталося те, що сталося", - заявив Валерій Брік.

У Василькові батьки школярів вимагають збудувати нову школу

У Василькові батьки школярів вимагають збудувати нову школу

Архітектор Анатолій Нечепорчук вважає, що винуваті в обвалі дощі. "Втратила свою несучу спроможність основа під фундаментами. Коли йде зволоження, тоді починається проблема", - твердить фахівець. Він упевнений, що аварії можна було запобігти. "Повністю лежить відповідальність на органах місцевого самоврядування. Тут питання: був контроль експлуатаційний чи не був", - каже експерт.

Міський голова Василькова Володимир Сабадаш переконує, що контроль був, і перед початком навчального року школа отримала позитивний висновок експертів. "Кожного року до 1 вересня здійснюється такий нагляд. Вибачте, а що комісія має просвердлити дірку в стіні, щоб визначити стан будівлі?", - каже він.

Поки експерти з'ясовують, чи буде придатною для експлуатації школа, 600 її учнів розподілили по інших навчальних закладах. Батьки ж кажуть, навіть якщо рідну школу вдасться відбудувати – своїх дітей вони туди вже не пустять. "Дуже мало батьків, котрі готові привести дітей у цю відремонтовану школу. Відправляти дитину в школу і думати, чи побачиш ти її вечором, ми не готові", - кажуть вони.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація