У вікні квартири загиблого в АТО воїна односельці раптово розгледіли образ Богородиці

У вікні квартири загиблого в АТО воїна односельці раптово розгледіли образ Богородиці

Принаймні так вважають селяни та місцевий священик, а люди сотнями їдуть побачити диво.

У селі Мартинівка на Миколаївщині вже четверту добу не вщухають релігійні пристрасті, бо на одному з вікон старої триповерхівки несподівано проявився образ, схожий на ікону. Люди спершу думали, що через бруд, тому вимили скло, однак образ не зник, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під будинком тепер постійно збираються люди – в Мартинівку їдуть з усієї області. "Божу Матір і зверху на тому склі три ангелочка", - переповідає побачене мешканка Мартинівки Катерина Іванова. "Богородиця тримає дитину. Дивимося в телефон – як бабуся у хустці", - розповідає Олена Шешко.

На Миколаївщині на одному з вікон будинку проявився образ

На Миколаївщині на одному з вікон будинку проявився образ

Ще одна мешканка Мартинівки Світлана Куценко запевняє, що образ Богородиці почав проявлятися ще два роки тому, коли на Донбасі загинув її онук. Тоді Микола врятував екіпаж, але сам згорів у танку. Старенька впевнена, що це – знак від нього, бо зображення з'явилося на вікні квартири, в якій хлопець виріс. "Я тільки з цим пов'язую", - каже вона.

Зараз у цій квартирі ніхто не живе. Власниця житла Віра Савчук, інша бабуся загиблого бійця, каже, що тримала квартиру для онука. Коли побачила образ – вимила вікно, але той не зник. Зсередини його не видно. Натомість знадвору – видно. Сільські прагматики пояснюють силует на склі заводським браком. "Тоді ще було похолодання, говорили, що це міг і мороз намалювати", - каже голова Прибужанівської селищної ради Костянтин Терещенко. Втім, і він визнає, що вікно простояло без жодних силуетів більше 40 років.

Місцевий священик отець Андрій вважає, що в Мартинівці сталося чудо. Він уже відправив службу біля образу. "Це є добрий знак", - вважає священик. Селяни вирішили встановити поряд капличку. Чутки про нерукотворну ікону миттю розлетілись областю – люди автобусами їдуть побачити все на власні очі. "Будемо сподіватися, що на добре, що війна в нас закінчиться", - каже мешканка Миколаєва Ганна Шапирина.

Це не перша новина про ікони з Миколаївщини за останній час. Раніше повідомлялося, що зображення колишнього керівника Миколаївського морського порту Василя Капацини тепер можна побачити на стінах Свято-Варваринської церкви в Первомайську, на реставрацію якої він пожертвував гроші.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація