У Вишгороді офіційно відкрили вулицю імені генерала Кульчицького

У Вишгороді офіційно відкрили вулицю імені генерала Кульчицького

Фото: Національна гвардія України

На вулиці розташована одна з військових частин. 

У місті Вишгород Київської області урочисто відкрили вулицю на честь генерал-майора Сергія Кульчицького, який загинув під Слов'янськом під час виконання завдань у зоні АТО.

Про це інформує прес-служба Національної гвардії України.

"Саме на території військової частини, до якої нині прилягає вулиця, названа в честь Героя України, проходила підготовка людей з майдану до захисту України від загарбників. Всі вони були у складі першого резервного батальйону НГУ, який згуртував і очолив легендарний генерал-майор Сергій Кульчицький", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, генерал-майор Сергій Кульчицький разом з бійцями 1-го резервного батальйону Нацгвардії одними із перших вирушили до зони АТО, захищати від ворожих посягань свою Батьківщину.

29 травня 2014 року поблизу Слов'янська бойовики пострілом із переносного зенітного ракетного комплексу підбили вертоліт Мі-8 Нацгвардії, який виконував плановий обліт блокпостів. Під час цієї трагедії загинув генерал-майор Сергій Кульчицький та п'ятеро гвардійців, а також шість працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області. Дивом уцілів лише один гвардієць – другий пілот гвинтокрила.

Повʼязані теми:

Наступна публікація