У Врадіївці затримали журналіста і оператора 1+1

У Врадіївці затримали журналіста і оператора 1+1

У Врадіївці затримали п'ятьох журналістів / Фото: LB.ua

Вони намагались поговорити з колишнім очільником райвідділку Врадіївки.

У Врадіївці Миколаївської області міліціонери затримали кореспондента 1+1, журналіста програми "Гроші" Дениса Данька та його оператора Сергія Кіркіжа.

Також разом з ними були затримані журналіст і оператор каналу ТВі та журналіст LB.ua.

За словами Данька, вони хотіли поспілкуватись з колишнім очільником райвідділку Врадіївки Віталія Синицького. Прийшли до будинку Синицьких. Постукали у хвіртку. Ніхто не відчинив. Вона виявилась незамкненою, і журналісти зайшли у двір.

Підійшли до будинку і постукали у двері. Їм відчинила дружина Синицького і сказала, що коментарів не дає. Тоді журналісти розвернулись і вийшли.

А ти часом до двору під'їхали міліціонери. І попросили проїхати з ними до відділку. Там у журналістів взяли свідчення. Їм інкримінують втручання у приватне життя, відкрито кримінальне провадження.

Після дачі свідчень журналістів відпустили. А правоохоронці їм пояснили, що не затримували їх, а лише "запросили" до відділку.

В Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України тим часом заявили, що "журналісти двох телеканалів намагалися проникнути в домоволодіння колишнього керівника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області".

Правоохоронцям дружина Синицького розповіла, що незнайомці увійшли у двір і почали стукати у вікно будинку. Не дочекавшись відповіді, відкрили вхідні двері і увійшли в житло саме в той момент, коли жінка виходила до них.

"На запитання жінки, хто вони такі і що їм потрібно, незнайомці представилися знімальними групами центральних телеканалів і сказали, що хочуть взяти у неї коментар. Жінка відмовилася і зателефонувала в міліцію", - повідомили в УЗГ МВС, зазначивши, що "всі учасники події запрошені під Врадіївський РВ УМВС в якості свідків для з'ясування всіх обставин цієї справи".

Нагадаємо, вчора керівника Врадіївського райвідділу міліції Віталія Синицького спочатку відсторонили, а потім звільнили з посади.

26 червня на Миколаївщині зґвалтували і жорстоко побили молоду жінку. Троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину Крашкову, яка поверталася з дискотеки, і вивезли її у лісосмугу біля села Сирове.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та капітан Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Сергій Рябиненко.

Поліщук та Рябиненко були взяті під варту, у третього фігуранта справи начебто знайшлося алібі. Однак місцеві жителі вийшли на протести, вимагаючи затримати Дрижака. Під час протестів розгнівані люди розгромили відділок міліції. Сьогодні суд виніс рішення про арешт Дрижака до 15 серпня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація