У Запоріжжі ефектно затримали банду, що два роки грабувала банки та ювелірки

У Запоріжжі ефектно затримали банду, що два роки грабувала банки та ювелірки

Фото: Ростех

При затриманні групи озброєних людей ніхто не постраждав.

Із вибухами та стріляниною затримали в Запоріжжі підозрюваних у серії пограбувань банків та ювелірних крамниць. Шістьох членів угруповання впіймали після здійснення чергового пограбування, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Підозрюваних заблокували в гаражному кооперативі. Їм запропонували здатися. Шансів урятуватися в злочинців не було, тому опору вони не чинили.

Упродовж двох років зловмисники здійснили принаймні з десяток нападів на банки на ювелірні крамниці в Запоріжжі. Внаслідок їх дій були і постраждалі. Взимку випадковий перехожий кинувся затримувати бандитів і отримав у відповідь постріли.

Злочинці використовували форму правоохоронців, аби збити з пантелику працівників ювелірних закладів. Якщо виникали перешкоди – застосовували зброю.

"Кожний злочин групи був спланований, до кожного готувалися від двох до трьох місяців. Відпрацьовувалися шляхи відходу, маршрути руху, враховували наряди охоронців. Дуже ретельно підходили", - розповів начальник управління кримінальної поліції ГУ НП у Запорізькій області Сергій Прудченко.

В Запоріжжі із стріляниною затримали підозрюваних у пограбуванні банків та ювелірних крамниць

В Запоріжжі із стріляниною затримали підозрюваних у пограбуванні банків та ювелірних крамниць

Із квітня 2014 по лютий 2016 років було здійснено щонайменше шість розбійних нападів. Злочинців затримали через півгодини після останнього нападу на ювелірну крамницю в самому центрі Запоріжжя.

"У членів банди вилучено чотири автомати, два пістолети та золоті вироби, котрі вони вкрали з останнього місця пограбування", - розповів начальник ГУ НП у Запорізькій області Віктор Ольховський.

Генерал приїхав на місце затримання прямо з тренування – ще в спортивному костюмі. Проте, каже, про обставини стеження за підозрюваними був у курсі – разом з СБУ та прокуратурою.

"Ми всі чекали, що це буде завтра-післязавтра. Ми вже втомилися чекати. Нема ні поранених, ні загиблих ні з того боку, ні з іншого", - повідомив прокурор Запорізької області Олександр Шацький.

Наразі затриманих перевіряють на причетність до інших нападів на банки та крамниці по всій області. Поза камерою силовики кажуть, що готові були затримати підозрюваних іще п'ять місяців тому, але через зміну статусу міліції змушені були чекати легалізації документів по справі.

Як повідомлялося, у квітні в Запоріжжі невідомі пограбували відділення банку, а під час переслідування відкрили стрілянину по поліцейських і жбурнули в них гранату. У результаті двоє патрульних отримали поранення.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація