У Запоріжжі мешканці ведуть боротьбу з комунальниками за вуличне освітлення

У Запоріжжі мешканці ведуть боротьбу з комунальниками за вуличне освітлення

Люди за власний кошт відремонтували комунікації, та світло їм знову відрізали.

Боротьба за світло у Запоріжжі. Жителі приватного сектору, змучені відсутністю освітлення, вирішили за власні кошти під'єднати стовпи до енергопостачання. Люди придбали плафони, вкрутили енергоощадні лампочки та проплатили усі роботи з освітлення вулиці. Енергетики спочатку сприйняли ініціативу "на ура". Але вже згодом звинуватили жителів у самоуправстві та відрізали дроти.

Нові плафони, сучасні ліхтарі та навіть вимикачі на кожному стовпі – все це жителі вулиці Урицького зробили власним коштом. Згодом – найняли електрика, який під'єднав їхню лінію до енергопостачання. До того люди кілька років намагались достукатись до районних посадовців, але щоразу безрезультатно.

Але щастя тривало недовго. Ремонтники, що проводили роботи на сусідній вулиці, побачили підключення. Жителів звинуватили у крадіжці електроенергії, від'єднали дроти та почали знімати плафони.

Люди скаржаться – без зовнішнього освітлення на вулиці почастішали крадіжки, а взимку у темряві зовсім неможливо ходити.

Нічним вуличним освітленням має опікуватися мерія, яка укладає відповідну угоду з енергетиками. Але погодження такого проекту має пройти довжелезну бюрократичну процедуру – від заявки райадміністрації до рішення сесії та затвердження робіт.

Увімкнути світло на вулиці людям енергетики обіцяють хоч завтра. Але тільки якщо вуличні ліхтарі вони "заведуть" на власні лічильники.

У Запоріжжі мешканців приватного сектору знову залишили без світла

У Запоріжжі мешканців приватного сектору знову залишили без світла

Повʼязані теми:

Наступна публікація