У Житомирі через давні борги від газу відрізали три військові гуртожитки

У Житомирі через давні борги від газу відрізали три військові гуртожитки

Фото: Reuters

Люди не можуть готувати їжу.

У Житомирі три військові гуртожитки відрізали від газу через давні борги військового домоуправління. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Борг військового домоуправління становить близько 30 тисяч гривень. Через ці гроші в заручниках комунальників опинилися триста сімей військовослужбовців.

В одному гуртожитку мешкає сто сімей. Переважно це родини військоволужбовців 95-ї бригади. У кожній кімнаті мешкає двоє-троє дітей. За словами жителів, три дні тому без будь-яких попереджень їх відключили від газопостачання.

Без газу готувати їжу просто ніде. Електроплити та мультиварки не витримує стара проводка.

У газопостачальній компанії кажуть, що гуртожитки відключили від газу за борги. Мовляв, військове домоуправління не віддає 30 тисяч гривень, які заборгувало вже давно, а мешканці не сплачують поточні платежі.

Жителі гуртожитків, своєю чергою, переконують, що поточні платежі сплачують.

"Ми як вчора збирали квитанції, найбільша заборгованість у нас - це 200 грн. Я не вважаю, що це смертельна сума, щоб відключити газ", - розповіла мешканка гуртожитку Тамара Тимощук.

Водночас керівництво військового домоуправління запевняє, що відключати газ не мали права, бо борги виплачуються згідно з договором реструктуризації.

Та за словами газовиків, вони включать газ, щойно побачать гроші на своєму рахунку. Мешканці ж гуртожитків погрожують пікетами, якщо блакитне паливо не з'явиться наступної доби.

Нагадаємо, через "чужі" борги за газ на Одещині замерзає 10-тисячне місто.

Три військові гуртожитки відрізали од газу у Житомирі

Три військові гуртожитки відрізали од газу у Житомирі

Повʼязані теми:

Наступна публікація