У Житомирі зворушливо провели в останню путь загиблого в АТО офіцера

У Житомирі зворушливо провели в останню путь загиблого в АТО офіцера

У Житомирі зворушливо провели в останню путь загиблого в АТО офіцера

Військовий віддав життя, аби захистити своїх підлеглих – молодих солдат.

У Житомирі попрощалися з командиром відділення 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Сергієм Ходоровським. Боєць загинув поблизу авдіївської промзони під час мінометного обстрілу в ніч проти 17 листопада, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сотні містян прийшли на центральний майдан, аби провести героя в останню путь. "Ми живемо тут спокійно, ходимо на роботу тільки тому, що там хлопці тримають оборону. Я вважаю, що кожна порядна людина повинна провести в путь героя, завдяки якому ми живемо мирно", - пояснила житомирянка Ольга Пашко.

У Житомирі попрощалися із воїном-героєм Сергієм Ходоровським

У Житомирі попрощалися із воїном-героєм Сергієм Ходоровським

Побратим загиблого каже, що Ходоровський загинув, бо коли його підрозділ потрапив під мінометний обстріл, заборонив підлеглим виходити з бліндажу. "Почався бій, і він просто молодим хлопцям, які є в нього в підлеглості – він їх не випустив з бліндажа, почав сам відбиватися", - розповів заступник командира батальйону 72-ї ОМБР Іван Дубей.

36-річний Сергій Ходоровський – кадровий військовий. До армії прийшов 1998 року, був в Іраку, а влітку 2014-го виходив з Іловайська. Побратими кажуть, що він завжди вірив у перемогу, ніколи не занепадав духом і залишався оптимістом. "Він віддав життя заради нас. Повірте мені, я знаю, що таке віддати життя. Спасибі тобі, брате", - сказав, стоячи на колінах перед труною, один із воїнів АТО.

У героя залишився 3-річний син і дружина. "Дякую коханий, що ти у мене був, я тебе ніколи не забуду, я тебе кохаю, ти в мене найкращий в світі", - сказала Світлана Ходоровська. Її чоловіка поховали з усіма почестями на центральній алеї військового кладовища.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація