У Житомирській області нарешті придумали, як зупинити варварський видобуток бурштину

У Житомирській області нарешті придумали, як зупинити варварський видобуток бурштину

Фото: facebook.com/automaidan

Місцеві жителі скаржаться, що не мають роботи. 

На Житомирщині чиновники, поліція і лісівники почали загортати нелегальні копальні бурштину тракторами та екскаваторами.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.Ранок, так влада збирається хоч якось зупинити нелегальний видобуток бурштину, а з цим і вимирання поліських лісів.

Для цього залучають важку техніку. Загалом за кілька тижнів на десятках гектарах лісу вдалося загорнути сотні копалень, де видобувають бурштин.  Копачі на такі місця вже не повертаються, бо видобувати на загорнутих копальнях бурштин важче. Окрім того, на в'їздах до місць, де видобувають природні копалини, одночасно виставлені пости поліції, які цілодобово несуть варту і не пропускають машини видобувачів з обладнанням.

Слід зазначити, що це викликає невдоволення копачів, але до відкритого протистояння з поліцією копачі не наважуються. "Рівняємо і вже після цього копати неможливо, тому що земля рухається, падає. Виймаєш одну лопату, а падає туди три", - заявив керівник ГУНП у Житомирській області Валерій Рудик.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський повідомив, що нового збільшення площі і розростання території видобутку немає.

Раніше СБУ повідомила, що на Рівненщині викрили керівництво поліції в "кришуванні" нелегального видобутку бурштинуЗа цим фактом на поліцейських-"старателів" відкрито кримінальну справу за ст. 364 ККУ. Триває досудове слідство.

Бурштинова лихоманка набирає обертів, вже дійшло до жертв

Бурштинова лихоманка набирає обертів, вже дійшло до жертв

Повʼязані теми:

Наступна публікація