У зоні АТО розкрито масштабний грошовий "конвеєр" на пропуску людей до окупованого Донбасу

У зоні АТО розкрито масштабний грошовий "конвеєр" на пропуску людей до окупованого Донбасу

Матіос відзвітував про затримання хабарників.

На пропускному пункті "Майорськ" прикордонники отримували хабарі за позачерговий проїзд.

За інформацією головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, участь у затриманні хабарників брали напередодні, 31 травня, о 23:15 оперативники СБУ в Донецькій області, прикордонники і оперативно-розшуковий відділ Краматорського прикордонного загону.

"Прикордонники, як на конвеєрі, "обілечували" за позачерговий проїзд через КПВВ "Майорськ" людей, які слідують на тимчасово окуповану територію України. Честь свою по 200 грн продавали, лінію розмежування як станок для "заробляння" грошей зробили", - повідомив у своєму Facebook Матіос.

Зокрема, було затримано на отриманні хабаря у сумі 43 тисячі гривень начальника відділу прикордонної служби "Бахмут" майора М.  Під час проведення невідкладних обшуків за місцем проживання військовослужбовців зі складу зміни прикордонних нарядів вилучено близько 600 тис. грн. 

"Документуємо, оформляємо протоколи затримання не менше 5 прикордонників. Після таких новин (за роботу підлеглих і оперативників) - скупа гордість, за прикордонників - глуха злість. Точніше ненависть. Як після цих поборів з прапором держави на формі знедолені переселенці і вимушені мігранти мають любити Украіну ?? Як??", - зазначив прокурор.

На початку квітня цього року виконувач обов'язків Запорізької митниці був затриманий на отриманні хабаря. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація