У ЗСУ з'явиться військова поліція

У ЗСУ з'явиться військова поліція

Фото: УНІАН

Новий орган буде розслідувати злочини, які скоюють військові.

В Україні до 2020 року з'явиться військова поліція. Це передбачає стратегічний оборонний бюлетень, який своїм указом затвердив президент України Петро Порошенко.

Згідно з документом, до кінця 2016 року має бути розроблено, узгоджено і ухвалено закон про військову поліцію, передають Українські Новини.

Військова поліція отримає право здійснювати досудове розслідування злочинів, які вчиняють військовослужбовці, в тому числі і в зоні бойових дій. Крім того, новий орган отримає право ведення оперативно-розшукової діяльності.

Відповідальним за виконання даного завдання є Міністерство оборони.

Нагадаємо, 6 червня президент України Петро Порошенко затвердив рішення РНБО про стратегічний  оборонний бюлетень України. Своїм указом гарант постановив увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року. Вказаний стратегічний оборонний бюлетень України є документом оборонного планування, що був розроблений за результатами оборонного огляду з метою визначення основних напрямів реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація