Учасник хресного ходу капцем розбив камеру журналістам

Віряни неохоче спілкуються з представниками преси.

Під час хресного ходу, який йде з боку Борисполя, один з вірян УПЦ МП накинувся на знімальну групу 24-го каналу.

Як повідомляє кореспондент ТСН з місця подій, журналісти намагались поставити питання учасникам ходу, однак у відповідь один з вірян зняв капець та почав бити оператора та камеру, техніку розбив. На місці поліція склала протокол.

В іншому місці сталися невеликі сутички учасників ходу з представниками Автомайдану. Автомайданівці привезли з собою ікони з зображенням президента Росії, які учасники ходу намагались порвати.

Як відомо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про закриття вулиць Києва для хресного ходу. Пов'язані такі виключні заходи з тим, що на шляху пересування процесії по Житомирській трасі було виявлено закладені бойові гранати.

Всеукраїнський хресний хід стартував на сході України від 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври, а на заході України – 9 липня через Свято-Успенської Почаївської лаври.

Також відомо, що Харківська єпархія Української православної церкви Московського патріархату проводила "хресний хід за мир" у Харкові. Як інформували місцеві видання, у місті частково був обмежений рух транспорту. У соцмережах з'явилися фото із ходи, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація