Україна безуспішно намагається повернути з Росії рибалку-жертву прикордонників

Україна з Росією проводять консультації, а тим часом рибалку хочуть посадити на два роки.

В Україні стверджують, що вживають всіх заходів, щоб повернути українського рибалку Олександра Федоровича, який постраждав від російських прикордонників. Поки що – безуспішно, але консультації тривають.

"30 липня в Україні пройшли позачергові українсько-російські консультації, в ході яких російській стороні було заявлено клопотання про проведення спільного розслідування інциденту, а також про забезпечення безперешкодного повернення потерпілого на батьківщину, беручи до уваги гуманітарний характер ситуації і стан його здоров'я", - повідомили в прес-службі МЗС.

Можновладці переконують, що ситуація перебуває на особливому контролі. Але тим часом проти українського рибалки вже шиють справу. Йому світить два роки ув'язнення.

Нагадаємо, що 18 липня росіяни потопили човен з українськими рибалками. У результаті троє рибалок загинули, а одного госпіталізували в Росії. Дещо пізніше вцілілий український рибалка заявив, що російські прикордонники розстріляли їх без попередження. Його дружина докладно переказала слова чоловіка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація