Україна і Польща домовились про спільні історичні дослідження Волинської трагедії

Україна і Польща домовились про спільні історичні дослідження Волинської трагедії

Фото: УНІАН

Клімкін відзначив необхідність відповідального ставлення до історії.

Міністри закордонних справ України та Польщі домовилися сприяти роботі істориків, які займаються дослідженням Волинської трагедії.

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з Вітольдом Ващиковским заявив Павло Клімкін, передає "РБК-Україна".

"Ми домовилися сприяти роботі наших істориків, які будуть документально досліджувати в архівах, що і як сталося. Ми домовилися призначити з кожної із сторін співголів українсько-польського форуму, які будуть цьому сприяти ", - заявив Клімкін.

Міністр також наголосив на необхідності відповідального ставлення до історії.

Нагадаємо, 22 липня Польський Сейм підтримав постанову, в якій визнає Волинську трагедію 1943-45 років "геноцидом, вчиненим українськими націоналістами проти мешканців ІІ Речі Посполитої".

8 липня Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії: сенатори закликали Сейм встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої". Як відомо, правляча партія "ПіС" знана своїми праворадикальними поглядами. Раніше сенатор від неї та відомий польський історик Ян Жарин заявляв, що українці не стануть повноцінною нацією без усвідомлення того, що Волинська трагедія була геноцидом польського народу. Він вважає, що Україна не зможе інтегруватися в європейський культурний простір, якщо прославлятиме і шануватиме ОУН-УПА.

Верховна рада прийняла заяву-відповідь Польщі щодо Волинської трагедії

Верховна рада прийняла заяву-відповідь Польщі щодо Волинської трагедії

Повʼязані теми:

Наступна публікація