Україна і Росія не змогли домовитися про постачання російського газу зимою

Україна і Росія не змогли домовитися про постачання російського газу зимою

Фото: УНІАН

Переговори пройшли у Брюсселі.

Україна і Росія не домовилися про умови постачання російського газу в Україну та транзитом до країн ЄС упродовж зимового періоду.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає Укрінформ.

Зокрема, за його словами, про це свідчать результати переговорів з Росією за посередництва Єврокомісії, які відбулись у Брюсселі.

"Сьогодні, на жаль, домовленостей досягти не вдалося. Сподіваємося, що це можна буде зробити у майбутньому", - заявив Коболєв.

За словами керівника НАК умовою української сторони, за якою можлива закупівля російського газу, є підписання додаткової угоди до чинного контракту між "Нафтогазом України" та "Газпромом".

Нагадаємо, Росія переконує, що пропонує "хорошу ціну" для УкраїниРосійський "Газпром" переконує, що пропонує Україні адекватну ціну на газ на перший квартал 2017 року. Про це в Брюсселі сказав журналістам заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв перед початком двосторонніх переговорів з Єврокомісією, а потім – тристоронніх переговорів за участю України про відновлення постачань російського газу до України. 

Раніше головний комерційний директор "Нафтогазу України" Юрій Вітренко зазначив, що вартість газу за контрактом між російським "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" нині становить 178-183 долари за тисячу кубометрів, а з першого кварталу 2017-го – 200-210 доларів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація