Святковий марш України. Як відзначають День захисника

Святковий марш України. Як відзначають День захисника

Фото: УНІАН

У кількох містах з нагоди свята відбулися масштабні святкові марші.

Сьогодні, 14 жовтня, Україна святкує День захисника. По свій країні відбуваються урочисті заходи. Зокрема, святкування у Києві розпочалося молебнем за українських захисників. Після цього відбувся виступ президента Петра Порошенка та урочисте складання клятви на вірність Україні ліцеїстами військового ліцею імені Богуна.

Потім активісти "Свободи" розпочали "Марш Слави Героїв" від пам'ятника Тарасові Шевченку до Михайлівської площі, на початку колони активісти несли кількаметровий Державний Прапор України. Активісти скандували: "Слава Україні!", "Бандера наш герой!", "Україна понад усе!". Ходу супроводжувала поліція. Прихильники "Свободи" планують пройти бульваром Шевченка та Хрещатиком до Михайлівської площі, де відбудеться святковий концерт легендарного гурту "Кому Вниз".

За інформацією "УНІАН", сьогодні у Полтаві з нагоди Дня захисника пройшов "Марш Нескорених", в якому взяли участь більш як тисяча осіб. У колоні урочистим маршем крокували військові, школярі, волонтери, представники влади і духовенства. Школярі тримали портрети загиблих земляків - ветеранів та бійців АТО, які відстоювали незалежність України і волю на передовій.

У Івано-Франківську з нагоди Дня захисника України відбулись патріотична хода й віче. Ветерани визвольних змагань, учасники антитерористичної операції, бійці Національної гвардії та представники громадськості урочистою ходою пройшли вулицями міста до Меморіального скверу, де біля пам'ятного Хреста священики відправили панахиду за провідником ОУН Степаном Бандерою та усіма захисниками, борцями за волю й незалежність України.

Потім колона, на чолі якої несли портрет Бандери, прибула на Вічевий майдан, де відбулося святкове віче. Спочатку молились за Україну, а потім розпочався фестиваль патріотичної пісні. У заході взяли участь майже тисяча осіб.

У Харкові на площі Конституції в центрі міста о 17.00 відбудеться збір всіх патріотичних організацій та небайдужих, і в 18.00 починається хода з площі Конституції до площі Свободи. Хода закінчиться мітингом, на якому учасники запалять свічки в пам'ять про загиблих за незалежність України, передає "РИА Новости Украина".

Нагадаємо, Порошенко привітав Україну із Днем захисникаНове свято, яке запровадили у 2015 році, припадає на день святої Покрови Пресвятої Богородиці та водночас на День Українського козацтва. На честь свята президент України оприлюднив відеопривітання на своїй сторінці у Facebook, відеоряд якого демонструє міць ЗСУ.

ЗСУ почали відзначати День захисника Вітчизни нагородженням найкращих військових

ЗСУ почали відзначати День захисника Вітчизни нагородженням найкращих військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація