Україна має виплатити 3600 євро постраждалим у Скнилівській трагедії

Україна має виплатити 3600 євро постраждалим у Скнилівській трагедії

Україна має виплатити 3600 євро постраждалим у Скнилівській трагедії

Фото: zaxid.net

А також 360 євро на судові витрати.

Європейський суд з прав людини виніс перше рішення у справі постраждалих від Скнилівської трагедії українців, повідомляє "Zaxid.net".

Розгляд справи тривав 10 років.

Таким чином, Євросуд визнав, що Україна порушила 6 і 13 статті Конвенції про права людини (право на справедливий суд та право на юридичний захист), однак відмовився визнавати порушення 2 статті (право на життя).

Згідно з рішенням суду, країна-відповідач протягом трьох місяців має сплатити заявнику 3600 євро моральної компенсації, а також 360 євро на судові витрати.

Зазначається, що позивачами у цій справі є Анастасія Міхно та її бабуся Ніна. Під час скнилівської трагедії у Анастасії Міхно загинули батьки.

Окрім цієї справи, Європейський суд з прав людини 1 вересня також оприлюднив рішення у справі "Атаманюків проти України".

Усі позивачі вимагали в Європейського суду з прав людини визнати те, що українська влада відповідальна за катастрофу, в якій загинули їх рідні. За словами потерпілих, розслідування в Україні зовсім не рухалось вперед, адже бракувало об'єктивності та тривало занадто довго.

Нагадаємо, 27 липня 2002-го року, під час авіа-шоу на військовому аеродромі "Скнилів" у Львові на глядачів упав винищувач "СУ-27". Загинули 77 людей, з них 28-еро дітей. Через чотири роки винними у катастрофі визнали пілотів. Своєю чергою, пілот своєї провини не визнавав і наполягав, що його атакував НЛО.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація